Cindy Pieterse

Cindy Pieterse (1972) schrijft al zo ongeveer haar hele leven.

Toen ze acht was, stond ze voor het eerst alleen op het podium, tijdens de maandsluiting op school, met een zelfgeschreven gedicht. Hoe verlegen ze ook was, ze vond het fantastisch.

Om hun twaalfeneenhalfjarig huwelijk te vieren, namen Cindy’s ouders het gezin mee naar het theater, naar een voorstelling van Martine Bijl. Cindy begreep lang niet altijd waarom iedereen moest lachen, maar ze dacht wel: ‘Dit wil ik ook.’

Op de HAVO werd ze ook wel ‘De Rode Haan’ genoemd, omdat ze vaak te horen was bij de VARA-dinsdag op radio 3. Toen ze daar een keer in de studio was, dacht ze: ‘Dit wil ik ook’.

Op de PABO schreef ze liever zelf verhalen voor haar lessen dan dat ze ze opzocht.
Tijdens haar stage bleek ze een goede verhalenverteller.
In haar vrije tijd werkte ze bij Amstelveel Lokaal, de lokale radio van – je raadt het al – Amstelveen. Daar kroop ze steeds vaker achter de microfoon.

Cindy ging lesgeven aan groep 3. Op dinsdagavond volgde ze een cabaretcursus bij Crea. Met die mensen ging ze een keer naar Toomler. Eric van Sauers zette Cindy voor schut om iets wat haar buurvrouw zei. Maar het enige wat Cindy dacht: ‘Dit wil ik ook.’

In 1997 kwam ze bij Comedytrain. Ze gaf haar baan als juf voor op, maar ze draagt het onderwijs en vooral de kinderen nog steeds een warm hart toe.

In Toomler deed ze Mart Smeets na. Er zat een stagiaire van Radio Tour de France in het publiek, die na afloop vroeg of ze een keertje in de studio wilde kijken. Zo rolde ze naar binnen bij Radio Tour de France.

Mede dankzij Comedytrain kwam ze ook onder andere terecht bij Spijkers met Koppen en Dit Was Het Nieuws (met eindredacteur Eric van Sauers).

Toen ze de huwelijksspeech deed van vrienden, vroeg de gemeente Uithoorn of ze trouwambtenaar wilde worden. Cindy zei ja.
En inmiddels zeiden heel veel stellen tegen Cindy ‘ja’. Ze voltrok ook de huwelijken van twee collega’s van Comedytrain.

In de liefde had Cindy zelf het soms wat moeilijker. Daarom had ze in Toomler Cindy’s Grote Liefdesshow: een talkshow over de liefde in het algemeen en om een leuke man voor Cindy te vinden in het bijzonder.
Een man heeft het haar toen niet opgeleverd, wel veel leuk nieuw werk.
Zo kreeg ze via gast Dieuwertje Blok een rolletje in Het Sinterklaasjournaal. Via die klus kwam ze terecht als schrijver bij Sesamstraat, Studio Snugger en – jawel! – het Sinterklaasjournaal. Iets wat Cindy héél graag wilde.

Inmiddels heeft Cindy een heel leuke man en een heel vrolijk leven. Heel soms komt ze in Toomler iemand tegen die tegen haar zegt: ‘Dat wil ik ook.’
Cindy juicht dat alleen maar toe.